5 greșeli de evitat atunci când îți tai unghiile

5 greșeli de evitat atunci când îți tai unghiile

Poți să crezi că tăierea unghiilor este o operațiune simplă și deloc pretențioasă. Adevărul este că, în mare parte, așa și este, dacă ai în vedere unele detalii. Ignorând aceste detalii, unghiile tale vor avea de suferit. Iată mai jos 5 greșeli pe care te sfătuim să le eviți, dacă îți dorești unghii sănătoase și frumoase.
 

Greșeala nr. 1: Igiena precară

Sănătatea, mai mult decât frumusețea, este motivul numarul unu pentru care este important acest aspect.
Unghia și cuticula fac parte din corpul tău. Astfel că și acestea sunt puncte potențiale de intrare în corpul tău, exact ca și restul pielii.
Aceasta înseamnă că orice de pe unghiera ta poate intra în corp. Folosirea aceleiași unghiere pentru unghiile de la mâini și pentru cele de la picioare este o modalitate foarte bună să se răspândească ciupercile și bacteriile, având ca rezultat mirosuri urâte și infecții periculoase.

Lecția nr. 1 este următoarea: cumpără propriul set de instrumente de îngrijire a unghiilor, cu instrumente separate pentru mâini și picioare și dezinfectează regulat instrumentele după fiecare folosire.


 

Greșeala nr. 2: Să te bazezi exclusiv pe unghieră

În loc să îți zdrobești unghia cu aceeasi unghieră veche, mai bine alege să investești într-o trusă de unghii de calitate, care are mai multe unghiere (pentru unghiile de la mâini și pentru unghiile de la picioare), și, mult mai important, mai multe perechi de forfecuțe. Forfecuțele taie din exterior spre interior, extinzând tăietura în linie dreaptă, mult mai bine decât strângerea și zdrobirea unghiei de sus în jos, ceea ce vine cu mai multă ușurință pentru unghie și permite o tăiere mai exactă.


Greșeala nr. 3: Folosirea unor instrumente din oțel de calitate proastă

Dacă nu ai cunoștințe în producție sau metalurgie, s-ar putea să te gândești la oțel ca la un metal unic și consistent, dar, oțelul este, de fapt, un amestec de fier și carbon care poate fi formulat în multe moduri, rezultând multe proprietăți diferite.

Instrumentele de manichiură cele mai bine sunt fabricate din oțel cu un conținut ridicat de carbon. Deoarece ustensilele nu pot fi ascuțite sau ajustate după ce sunt fabricate, ele durează doar atâta timp cât lamele lor rămân ascuțite - după aceea îți tai efectiv unghiile prin strângerea unui clește tocit, ceea ce seamănă mai mult ca o tortură decât o manichiură.

Din păcate, oțelul carbon este susceptibil la rugină, care este o trăsătură mai puțin bună a instrumentelor care se păstrează de cele mai multe ori în băi. Soluția ieftină este oțelul inoxidabil, care rezistă la rugină, dar lama nu ține mult timp. Soluția scumpă este oțelul inoxidabil cu conținut ridicat de carbon — scump de produs și realizat doar în câteva locuri, dar perfect pentru seturile de manichiură.
Este firesc să refuzi să plătești 100-200 de lei pentru un instrument pe care îl poți găsi în farmacii pentru mai puțin de 20 lei. Dar mereu primești ceea ce plătești.

Instrumentele scumpe și de bună calitate din oțel pot fi folosite din nou și din nou, fără a vă deteriora unghiile, în timp ce, cele mai ieftine oțeluri se vor toci rapid și se vor transforma în instrumente de tortură foarte repede. Oțelurile europene sunt de calitate superioară, cu un conținut mai mare de carbon și o durată de viață mai lungă decât omologii lor asiatici.
 

Greșeala nr. 4: Să folosești instrumente finisate de mașini

Unghiile oamenilor sunt fragile. Cele mai bune instrumente de manichiură sunt finisate manual. Fiecare este reglat individual, măsurat și reajustat după cum este necesar, până când funcționează la nivelul corect de presiune.
Acesta se numește procesul de tensionare și face diferența atât în ​​ceea ce privește calitatea, cât și prețul: un șurub tensionat manual realizat de un meșter calificat va dura mai mult de 20 de ani (presupunând că oțelul este bun) fără nicio modificare a performanței.
 

Greșeala nr. 5: Să tai fără să pilești

Există un motiv pentru care o manichiură profesională se termină cu pilirea.
După pasul de tăiere a unghiilor, acestea rămân ascuțite la margini. Natura lamelor face ca acestea să taie în linie dreaptă. Cu cât este mai mare lama, cu atât e mai lungă tăietura dreaptă, care poate duce la unghii pătrate sau ascuțite.
O pilă de unghii rotunjește forma unghiei și o lasă să crească într-o formă naturală. Acestea arată mai bine și, de asemenea, este și mai sănătos pentru ele: o unghie rotunjită este mai puțin predispusă să-ți crească colțurile sub unghie.



Cu oricare instrument vei tăia unghia – unghieră, forfecuță de unghii sau clește de unghii, nu uita să finisezi prin pilire. Pilește fie de la dreapta la stânga sau de la stânga la dreapta, dar nu prin mișcări de înainte și înapoi. Aceste mișcări așchiază unghia mai degrabă decât să o netezească, ceea ce duce la fisuri care se pot răspândi pe suprafața unghiei.

Suport clienti De luni pana vineri, intre 10:00 - 15:00

0744 458 976 salut@solingen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!