Povestea Solingen (Germania)

Povestea Solingen (Germania)

Despre Solingen

Meșterii săi au fost binecuvântați să lucreze pe terenul care avea tot ce era necesar pentru industria metalică. Solul său era bogat în minereu mineral pentru producerea fierului; pădurile din jur permiteau accesul la cărbunele necesar forjării și cuptoarelor; piatra de râu pentru măcinarea roților era abundentă în apele râului Wupper.

Era destinat să fie centrul viitorului imperiu al oțelului.

Fierarii Solingen și-au păstrat cu atenție tradițiile de fabricație în cadrul breslei și nu li s-a permis să se mute așa că toate secretele creării de capodopere metalice au rămas proprietatea Solingen. Curând orașul a devenit victima propriei faime. Calitatea și precizia cuțitelor, tacâmurilor, lamelor și a altor instrumente de tăiere a fost atât de mare încât falsurile au început să inunde piața. Chiar și monarhii și regii europeni au apreciat armele Solingen și au dat ordine să-și echipeze armatele implicate în războaiele din Evul Mediu.


Calitatea Solingen

Meșterilor locali li s-a permis să-și protejeze capodoperele folosind marca „Calitatea Solingen”, care este utilizată la toate produsele Solingen la zi. În 1938, în Germania a fost introdusă o lege numită „Decretul Solingen” și de atunci numai produselor fabricate în Solingen și care urmau codul rigid de fabricație li s-a permis să aibă marca comercială „Made in Solingen”.
Astăzi, putem spune ca Solingen este sediul central pentru tacâmuri, cuțite, aparate de ras, foarfece, instrumente pentru manichiură, instrumente chirurgicale și industriale.
Datorită materialelor de înaltă calitate și a măiestriei distinse, Solingen este numele cunoscut de întreaga lume pentru calitatea de ultimă generație, durabilitatea și performanța impecabilă a produselor sale.

Ce (NU) știai despre Solingen…

  • Solingen a devenit victima propriei sale popularități atunci când produsele false din alte regiuni au fost vândute sub calitatea Solingen. Nu este de mirare că a ajuns acasă la Muzeul Plagiarius, care prezintă „Inovație versus imitație”, afișând originalele mărcilor de renume mondial alături de copiile lor false (adesea care nu se pot distinge nici de un expert).

 

  • În secolul al XIX-lea, multe fabrici de cuțite din SUA, Brazilia și Mexic au încercat să reproducă succesul Solingen prin vânzarea de cuțite false „Solingen”.
  • Producătorii de arme din Solingen erau mult mai bogați decât producătorii de tacâmuri! În timpul Evului Mediu, multe țări aveau nevoie să-și apere granițele de invadatori. Prin urmare, pumnalele de calitate, săbiile și alte arme au fost o adevărată comoară - și datorită râului Wupper care se varsă în Rin, producătorii de arme au avut un acces mai mare în alte regiuni, unde și-au vândut munca.
 
  • Pentru a comemora originile Solingen, Muzeul Lamelor (Museum of Blades) se odihnește în inima orașului și conține cea mai extinsă colecție de tacâmuri din lume, precum și săbii, cuțite și pumni din fiecare cultură și epocă.În 1805, într-o faimoasă bătălie dintre Napoleon și țarul rus Alexandru I, lângă Austerlitz (actuala republică Cehă), se crede că unul dintre motivele care au contribuit la victoria lui Napoleon, au fost săbiile de calitate superioară din Solingen.

Suport clienti De luni pana vineri, intre 10:00 - 15:00

0744 458 976 salut@solingen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!