Pila pentru exfolierea călcâielor și picioarelor: cum să te pregătești pentru o pedichiură ideală?

Pila pentru exfolierea călcâielor și picioarelor: cum să te pregătești pentru o pedichiură ideală?

De ce am nevoie de o pedichiură?

Scopul principal al operațiunii de îngrijire a picioarelor este să ai picioarele netede și să elimini pielea aspră, calusurile și batăturile. Mai mult, este necesar să ai grijă de picioare nu doar în perioada de vară, când este sezonul sandalelor și picioarele sunt la vedere, ci și iarna, pentru că mai ales în această perioadă a anului picioarele sunt expuse la cel mai mare stres.

Cu câteva decenii în urmă, se folosea un singur instrument pentru îndepărtarea țesutului mort de pe picioare - piatra ponce. Astăzi, specialiștii în pedichiură, dar și cei care optează pentru îngrijirea picioarelor acasă, au la dispoziție o selecție mare de produse și instrumente pentru îngrijirea picioarelor.

Se folosesc o varietate de pile de pedichiură, pentru a îndepărta pielea aspră a picioarelor și formațiunile întărite. Răzuitoare, pile de exfoliere de diferite abraziuni ajută la obținerea condiției ideale a picioarelor și asigură picioare netede pentru o lungă perioadă de timp.

Pentru ce este pila pentru exfolierea picioarelor?

Cele mai bune pile pentru pedichiură pot face față unei game largi de sarcini. E bine să înțelegem că o pedichiură nu este doar o procedură de înfrumusețare, pentru a avea picioare atractive. Aceasta este o îngrijire completă care asigură sănătatea pielii și ajută la prevenirea multor boli dermatologice.

Una dintre problemele care îi așteaptă pe  oponenții pedichiurii este deshidratarea pielii picioarelor. De aceea, este necesar să ne amintim zilnic de hidratarea picioarelor. Dar nicio cremă nu va face față sarcinii dacă are o barieră - un strat gros de piele aspră. Pentru ca produsele cosmetice să poată hidrata eficient pielea, aceasta trebuie ajutată prin eliminarea calusurilor, bătăturilor și celulelor moarte ale pielii. În acest scop, se folosesc pile și răzuitoare speciale pentru pedichiură, precum și alte dispozitive pentru îndepărtarea stratului cornos.

pila profesionala calcaie

Ce pile sunt necesare pentru o pedichiură perfectă

Peeling-ul picioarelor poate fi efectuat cu diverse dispozitive. Pedichiura hardware se face cel mai adesea în saloanele unde există toate condițiile necesare pentru un tratament profesional, de înaltă calitate și sigur pentru picioare. În cazul în care urmează să faci o pedichiură acasă pe cont propriu, este mai bine să cumperi dispozitive speciale, inclusiv o pilă profesională pentru călcâie. Un astfel de produs îl poți găsi în magazine într-o gamă largă și poate avea caracteristici diferite.
 

Tipuri de pile de pedichiură și ce diferență este dintre ele

Pila profesională pentru pedichiură sau piatră ponce - care este opțiunea mai bună? Desigur, costul unui produs natural este semnificativ mai mic decât o pilă special concepută pentru exfolierea pielii picioarelor. Dar și funcționalitatea pietrei ponce este mai scăzută. Piatra ponce artificială se sfărâmă, marginile sale ascuțite pot răni picioarele.

Atunci când alegeți o piatră ponce naturală, acordați preferință unui material cu următoarele caracteristici:
  • porozitate fină – astfel de pietre îngrijesc cât mai atent picioarele;
  • dimensiune convenabilă - piatra ponce ar trebui să fie confortabil de ținut în mână.
Piatra ponce se folosește numai pe pielea umedă. Înainte de a începe procedura, spălați picioarele, înmuiație-le și uscați-le cu un prosop. Piatra ponce nu este cel mai convenabil instrument de pedichiură de utilizat. Dacă doriți să aveți grijă de picioare cu confort sporit - acordați preferință pilelor cu mânere.

Gama de pile moderne de pedichiură include 3 grupe de produse:
  • pile electrice
  • răzuitoare mecanice
  • pile laser pentru picioare
Aproape toate au un mâner lung ergonomic, ceea ce face ca exfolierea călcâielor și picioarelor să fie mai confortabilă.
 

Pile electrice: avantaje și caracteristici

Aceste instrumente funcționează cu baterii convenționale. Sunt simplu și convenabil de utilizat, permițându-vă să obțineți o piele netedă într-o perioadă scurtă de timp. Pilele electrice nu se folosesc pe picioarele ude. Dar chiar și pe pielea uscată, dispozitivele au rezultate excelente - îndepărtează eficient stratul cornos, ameliorează batăturile. În același timp, nu este nevoie să faceți în mod independent mișcări cu o pilă de picioare - este suficient să o mutați pe măsură ce picioarele sunt lucrate.
Dezavantajul pilelor electrice? Nu mereu îți iese o pedichiură perfectă. Pentru a avea picioarele moi și perfecte, va trebui să utilizați în plus produse cosmetice.

Răzuitoare mecanice pentru pedichiură

Pilele mecanice sunt o variantă mai modernă a pietrei ponce. Sunt prezentate într-o mare varietate de opțiuni - ceramică, sticlă, lemn, diamant, specializate. Partea abrazivă este atașată de un mâner confortabil, ușurând exfolierea picioarelor. Utilizarea unor astfel de pile necesită puțină pregătire - picioarele trebuie spălate și înmuiate, făcând pielea mai moale și mai flexibilă. Un mare plus al răzuitoarelor mecanice este prețul lor. Astfel de pile diferă în ceea ce privește abrazivitatea lor, așa că merită să cumpărați mai multe opțiuni - un răxuitor mai dur pentru prelucrarea inițială și îndepărtarea calusurilor, precum și o pilă de pedichiură cu un grad ridicat de abraziune pentru exfolierea și lustruirea pielii. Există pile cu două fețe la vânzare care fac ambele operațiuni. Pila de pedichiura cu diamant e o alegere excelentă. Pulverizarea unei astfel de pile de picioare este durabilă, îngrijește delicat pielea fără a o răni.

pila calcaie profesionala

Pila laser pentru pedichiură

Pile de pedichiură cu laser sunt realizate din metal folosind tehnologia de gravare. Sunt scumpe, dar pot face față cu ușurință sarcinilor. Îndepărtează cu ușurință stratul cornos (utilizat doar pe picioarele înmuiate), în același timp curăță picioarele și le lustruiesc. Aceste pile de pedichiură sunt reutilizabile, pot fi sterilizate si dezinfectate fara probleme.

 

Suport clienti De luni pana vineri, intre 10:00 - 15:00

0744 458 976 salut@solingen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!