Despre calitatea oțelului în domeniul instrumentelor de manichiură-pedichiură

Despre calitatea oțelului în domeniul instrumentelor de manichiură-pedichiură
In zilele de astăzi, majoritatea instrumentelor de manichiură-pedichiură sunt din oțel inoxidabil. Este ușor să crezi că orice instrument de manichiură, dacă e din oțel inoxidabil, înseamnă că e de calitate. Cu toate acestea, nu toți știu că există 3500 de grade de oțel care determină rezistența și durabilitatea produsului final.

Doar oțelul inoxidabil de o anume calitate poate garanta calitatea și precizia intrumentelor de manichiură, astfel încât să reziste toată viața.

Ce este oțelul?

Să începem prin a înțelege ce este oțelul. Oțelul este un aliaj care are în componență fier și carbon. Fierul, principalul component al oțelului, este instabil în mod natural și predispus la coroziune, când intră în contact cu apa sau oxigenul. Mediile acide sau sărate pot cauza, de asemenea, revenirea oțelului la forma inițială – oxid de fier – care este susceptibil de ruginire. Pentru a rezista ruginirii, tehnologiile moderne oferă diverse soluții.
 

Oțel rezistent la rugină

Cea mai populară soluție este atunci când se adaugă cromul la fier pentru a produce oțel inoxidabil. Cromul este cunoscut pentru combinarea cu oxigenul și formarea unui strat fin invizibil pe oțel. Chiar dacă un metal este zgâriat sau tăiat, cromul este capabil să repare suprafața expusă formând mai mult oxid și protejând oțelul de coroziune. Acest lucru face ca pata de oțel să fie „mai mică” și permite o utilizare mai largă, de la cuțite de bucătărie până la instrumente de manichiură.
O altă soluție frecvent utilizată în domeniul instrumentelor de manichiură este oțelul placat, deoarece permite curățarea și îmbunătățește uzura. Instrumentele nichelate sau cromate pot fi aproape la fel de eficiente ca și oțelul inoxidabil. Cu toate acestea, nu lăsați niciodată instrumente de manichiură din oțel placat într-un mediu umed sau umed (de exemplu, baie) deoarece pot rugini.
De asemenea, asigurați-vă că nu sunteți alergic la aceste elemente, deoarece nichelul și cromul pot provoca reacții pe o piele sensibilă.

Oțel forjat la cald sau oțel forjat la rece

Poți întâlni termenii „forjare la cald” vs „forjare la rece” care descriu calitatea oțelului. Forjarea este un proces de modelare a metalelor și depinde de temperatura utilizată pentru a se forma o piesă de metal într-o anumită formă.

Forjarea la cald - metalul este încălzit aproape până la punctul său de topire, astfel încât își schimbă structura moleculară. Căldura extremă crește duritatea oțelului și face mai puțin probabilă fracturarea acestuia. Cu cât duritatea este mai mare, cu atât un instrument își va menține mai mult timp precizia și proprietățile de tăiere, fără ca lamele să devină tocite.

 

Instrumentele de manichiură forjate la cald sunt considerate a fi de cea mai înaltă calitate.

Forjarea la rece - procesul se face la (sau aproape) temperatura camerei și nu provoacă modificări structurale ale oțelului, menținându-și astfel caracteristicile originale. Tehnica de forjare la rece implică mai multe procese mecanice, cum ar fi îndoirea, inventarea și perforarea, care sunt cel mai adesea efectuate de mașini industriale. Prin urmare, oțelul forjat la rece este mai economic.

Nu tot ce strălucește este aur!

Oțelul inoxidabil este o denumire generică pentru multe aliaje rezistente la rugină folosite în oțel. Prin urmare, nu orice calitate a oțelului inoxidabil garantează performanța excelentă a unui produs, indiferent dacă acesta este o forfecuță de unghii sau un aparat de ras. Importante sunt calitatea oțelului, cantitatea de carbon și combinarea cu alte elemente, precum nichel, titan sau altele. Acestea definesc proprietățile gradelor individuale ale oțelului și determină durata de viață a produsului, fără să-și piardă caracteristicile inițiale.

Oțelul inoxidabil de înaltă calitate din Solingen, Germania, este cunoscut de secole întregi în întreaga lume. Folosirea oțelului de o asemenea calitate în domeniul ustensilelor de manichiură asigură durabilitatea și performanța excepțională. Pe lângă faptul că include doar materie primă fina, atent aleasă, sunt și fabricat conform standardelor ferme de fabricație germană.

Astfel, atunci când alegi un set de manichiură sau ustensile de pedichiură made in Solingen, având brandul Solingen pe ele, poți fi sigur că ai ales cea mai bună calitate care există. Din păcate, producătorii de seturi ieftine de manichiură se bazează pe cunoștințele precare ale publicului despre oțelul inoxidabil, și folosesc, de cele mai multe ori, materiale de calitate inferioară în producția de oțel, având drept rezultat produse care își pierd rapid proprietățile inițiale. Deci, chiar dacă scrie pe ambalaj oțel inoxidabil, aceast lucru nu se traduce neapărat într-o performanță bună. Forfecuțele, cleștii de unghii și cuticule, unghierele realizate din oțel de proastă calitate, se vor toci după câteva utilizări și pot tăia cuticula sai rupe unghia, expunându-le la infecții periculoase.

Merită să investești un ban în plus și să alegi instrumente de manichiură realizate de oțel inoxidabil de înaltă calitate. Asemenea instrumente își vor face treaba perfect și își vor păstra precizia și se vor păstra ascuțite mult timp, astfel că nu vei fi nevoit să le înlocuiești sau sa le ascuți. Pot fi sterilizate și curățate, astfel că vor deveni cei mai bun prieteni ai unghiilor tale și te vei bucura de ele foarte mulți ani.

Suport clienti De luni pana vineri, intre 10:00 - 15:00

0744 458 976 salut@solingen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!