Cum să-ți faci pedichiura acasă: 8 pași pentru o pedichiură perfectă

Cum să-ți faci pedichiura acasă: 8 pași pentru o pedichiură perfectă
Când vine vorba de pedichiură, să ți-o faci singură are mai multe beneficii decât dacă ți-o faci la salon.

De ce să-ți faci pedichiura acasă?

  • În primul rând, poți să o faci oricând ai timp și dispoziție și astfel să salvezi timp.
  • Apoi, pedichiura necesită să fie întreținută cu regularitate (cel puțin o dată pe lună), pentru a avea rezultate optime. Atunci când o faci la salon, e nevoie de o cheltuială în plus. Iar atunci când o faci acasă, cu instrumentele potrivite, poți face economii.
  • În comparație cu pedichiura de la salon, pedichiura facută acasă este și mult mai sigură pentru sănătatea ta, pentru că nu prezintă vreun risc de a intra în contact cu vreo bacterie sau ciupercă periculoasă ce pot rămâne pe lamele instrumentelor de pedichiură. Igiena și sterilizarea instrumentelor de pedichiură ar trebui să fie, pentru personalul oricărui salon, de o importanță primordială, și îți recomandăm să întrebi fără jenă despre sterilizarea instrumentelor după fiecare client, pentru a sta deoparte de infecțiile atât de neplăcute și periculoase pentru sănătate.
  • Și nu în ultimul rând, pedichiura perfectă realizată în confortul casei tale acasă este ușor de făcut. Tot ce ai nevoie e să știi tehnicile și pașii de bază și, bineînteles, să ai instrumentele potrivite.
Ești gata pentru câteva sfaturi? Citește ghidul de mai jos.

Instrumente necesare pentru o pedichiură perfectă în confortul casei tale:

- un vas cu apă caldă
- soluție pentru îndepărtarea lacului de unghii și dischete demachiante (dacă ai aplicat pe unghii un lac de unghii, pe care e nevoie să-l îndepărtezi)
- piatra ponce sau răzuitor pentru îndepărtarea calusurilor
- pilă pentru pedichiură și pilă de unghii
- unghieră pentru pedichiură, forfecuță pentru unghiile de la picioare sau clește pentru pedichiură
- cremă de picioare

Ustensile adiționale:
- sare de baie sau săpun
- bază de unghii și lac de unghii, ce culoare îți place
- separator pentru degetele de la picioare
- clește pentru unghiile încarnate

Pentru a te pregăti pentru pedichiura acasă, vezi și oferta noastră de instrumente esențiale pentru pedichiură.
 

Pasul 1. Îndepărtează lacul de pe unghii

După o vreme, lacul de unghii devine șters și poate crăpa, diminuând astfel frumusețea naturală a unghiilor de la picioare. Pentru un look fresh, e nevoie să fie re-aplicat cu regularitate.
Începe cu o dischetă cu soluție pentru îndepărtarea lacului de unghii și îndepărtează orice urmă veche de lac.
 

Pasul 2. Înmoaie picioarele

Umple un vas cu apă caldă până de-asupra gleznei. Poți adăuga o bilă de sare de baie sau puțin săpun, care vor ajuta la înmuierea calusurilor, unghiilor și cuticulelor.
Lasă picioarele să se înmoaie timp de 10-15 minute. Apa caldă ajută nu doar la înmuierea pielii, dar și la îndepărtarea murdăriei care se poate depune pe picioare.
 

Pasul 3. Îndepărtează pielea aspră și calusurile

Pielea de pe picioare devine aspră, din cauza frecării de încălțăminte. Piatra ponce sau răzuitorul pentru îndepărtarea calusurilor sunt perfecte pentru a netezi rugozitatea de pe călcâie și pentru a curăța calusurile dure.
Ai piele sensibilă? Poți folosi o pilă pentru picioare și călcâie. După îndepărtarea calusurilor de pe călcâie, folosește pila de pedichiură pentru pielea de pe întreaga suprafață a piciorului. Pila profesională pentru pedichiură are o suprafață mai lată, ajutând astfel la curățarea murdăriei de pe toată laba piciorului și un mâner confortabil, care să-ți permită să ajungi la fiecare centimetru de piele de pe picioare.
Clătește-ți picioarele cu apă caldă și usucă-le cu un prosop.

pedichiura acasa

Pasul 4. Îndepărtează cuticula

După ce ți-ai înmuita picioarele, poți aplica un tratament de cuticule, care te ajuta la înmuierea lor, făcând îndepărtarea lor mult mai ușoară. Cu blândețe împinge cuticula din jurul patului unghial, cu ajutorul unei spatule de împingere a cuticulei, începând de la mijloc spre marginile unghiei. Vei vedea pielea moartă pe măsură ce se desprinde de pe unghie. Cu capătul ascuțit al instrumentului, îndepărtează murdăria de sub unghie.
 

Pasul 5. Hidtratează pielea picioarelor

Răsfăța-ți picioarele și mai mult aplicând o cremă bogată pentru picioare, care conține ulei de cocos, vitamina E sau unt de shea și așteaptă câteva minute. Crema îți va netezi și înmuia pielea după spălare. Pentru o absorbție maximă, încearcă să pui șosete groase pentru a ajuta crema să se înmoaie și să intre în fiecare centimetru de piele.
 

Pasul 6. Taie unghiile

Odată ce ți-ai scos șosetele, folosește o unghieră, o forfecuță pentru pedichiură sau un clește pentru unghiile de la picioare și taie unghiile drepte, fără a tăia colțurile. Tăierea colțurilor poate duce la unghii încarnate, care pot fi destul de dureroase și infecții periculoase.

Dar cum rămâne marginea unghiei? Cât de mult ar trebui să tai din lungimea unghiei? Cel mai bun sfat aici este să lăsați doar o margine albă îngustă. Dacă dorești să-ți lași unghiile lungi, acestea se vor freca de pantofi, iar presiunea de la frecare poate duce la înnegrirea patului unghial, plus un disconfort semnificativ.
 
SFAT:
Asigură-te mereu că instrumentele de pedichiură sunt curățate. Instrumentele care nu sunt curățate și sterilizate conțin bacterii sau ciuperci potențial periculoase, care se pot lipi cu ușurință de lamele ustensilelor.
Între fiecare folosire, șterge-le cu o dischetă înmuiată în alcool sau soluție antiseptică. Chiar dacă ești singura care folosește aceste instrumente, tot e nevoie să cureți instrumentele: bacteriile sau ciupercile lipite pe lame te pregătesc pentru infecții periculoase.
Nu toate materialele sunt rezistente la rugină, astfel că te sfătuim să verifici dacă instrumentele sunt realizate din oțel inoxidabil, dacă ai nevoie să le sterilizezi.
 

Pasul 7. Pilește unghiile

Folosește o pilă de unghii pentru a finisa marginile ascuțite de pe părțile laterale și să faci orice finisare ulterioară. O formă ușor pătrată este considerată cea mai potrivită pentru unghiile de la picioare.

SFAT:
-  pilește-ți unghiile doar când sunt complet uscate
-  pilește într-o singură direcție pentru a evita despicarea sau ruperea.
Dacă nu intenționezi să aplici oja, atunci pedichiura este gata.
 

Pasul 8.  Aplică lacul de unghii

Pregătește-ți unghia pentru lacul de unghii. Pentru a preveni orice alunecare, poți folosi separatoare pentru degete și aplică un strat de bază. Acest lucru va face ca suprafața unghiei să fie netedă, iar culoarea va fi mai uniformă. Apoi, aplică oja la alegere periind de la mijlocul unghiei la linia cuticulei spre vârf. Repetă pe părțile laterale pentru a completa culoarea. La final, aplică cu un strat transparent (top coat), astfel încât oja să reziste mai mult timp fără a se ciobi.
aplicare lac unghii picioare

SFAT: Adesea, instrumentele de pedichiură sunt incluse în seturile de manichiură, astfel încât este mai rentabil și mai ușor să depozitezi toate instrumentele într-un singur loc – o trusă completă de manichiură-pedichiură.

Ești norocoasă - pedichiura ta frumoasă este gata. Acum ținuta ta este completă și este timpul să strălucești!
Dacă ai intenția să te ocupi singură și de manichiură, vezi cum să-ți faci singură manichiura în confortul casei tale.

Suport clienti De luni pana vineri, intre 10:00 - 15:00

0744 458 976 salut@solingen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!