Tipuri de pensete. Cum alegi cea mai bună pensetă?

Tipuri de pensete. Cum alegi cea mai bună pensetă?

Regula numarul unu când alegi cea mai bună pensetă este următoare: nu există o pensetă perfectă.

Bazându-te pe caracteristicile individuale ale sprâncenei tale și pe baza peferințelor personale, alege penseta care î
ți servește cel mai bine nevoile și cu care ești cel mai confortabil să o folosești.

În zilele noastre, oferta este mare în ceea ce privește instrumentele de pensare a sprâncenelor. În acest articol, ne vom uita la ce anume face o pensetă să fie de calitate și ce tip de pensetă se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Ce anume face ca o pensetă să fie de calitate?

Calitatea este factorul cel mai important pe care să-l ai în vedere când alegi și cumperi o pensetă.
Calitatea este ceea ce determina performanța unei pensete, dar și durata de viață. În mod tradițional, pensetele fabricate din oțel inoxidabil sunt în capul listei, pentru că sunt mai durabile și se pot păstra și în altfel de condiții, de exemplu în baie. Cu toate acestea, nu toate pensetele din oțel inoxidabil sunt la fel.
Apoi, sunt pesnetele din oțel, suflate cu aur.

Branduri mari, precum Erbe Solingen, au stăpânit arta de a fabrica pensete profesionale de calitate impecabilă din 1930. Folosind doar cel mai bun oțel din Germania, vârfurile rămân ascuțite pentru foarte mult timp, permițându-ți să apuci firele nedorite de păr chiar din prima încercare.


Procesul de fabricare al pensetelor pentru sprâncene implică un proces detaliat cu mulți pași și șlefuirea marginilor. Erbe Solingen folosește tradiții vechi și tehnologii sofisticate, pentru a produce pensete de sprâncene profesionale de calitate, cu vârfuri perfect aliniate – ascuțite până la perfecțiune – cu mânere anti-alunecare, care îți oferă control maxim, când  lucrezi la aria sensibilă din jurul ochiului.
         
Aceste pensete apucă firele de păr nedorite din prima încercare, și își păstrează performanța inițială pentru foarte mult timp. Artizanii de la Erbe Solingen testeză manual fiecare pensetă, ca să se asigure că vârfurile se întâlnesc cu precizie, pentru a garanta acuratețea excelentă și durabilitatea.

Tipuri de pensete

Există modele de pensete cu vârfuri în diferite forme, acestea fiind gândite să te ajute să găsești cea mai bună pensetă, în funcție de grosimea firului tău de spânceană și, bineînțeles în funcție de preferințele sau mai degrabă confortul de manipulare. Poți găsi pensete cu lupă, mini-pensete sau pensete automate – există pensete pentru fiecare nevoie, cum ar fi: smulgerea sprâncenelor, să scapi de un fir rătăcit sau de cioturi (firele abia apărute), există pensete pentru scoaterea unei așchii, a unui spin sau chiar a cioburilor.

Cu toate acestea, rămâne întrebarea principală: ce tip de pensetă se potrivește cel mai bine sprâncenelor mele?

Ca să răspundem la această întrebare, haideți să vedem tipurile de pensete și să vedem la ce folosește fiecare tip.

 

1. Pensete cu vârf ascuțit

Pensetele cu vârf foarte ascuțit sunt ideale pentru îndepărtarea firelor de păr abia apărute, pe care încă nu le poți apuca, a firelor minuscule. Vârfurile acestui tip de pensetă sunt foarte ascuțite, ceea ce îți permite maximă precizie, atunci câPenseta varfuri ascutitend vrei să izolezi anumite fire de păr sau să apuci un fir de păr foarte scurt. Atunci când folosești acest tip de pensetă, asigură-te că ai destulă lumină, o vizibilitate foarte bună și stabilitate a mâinii, pentru a le folosi totuși în siguranță. Penseta cu vârf ascuțit necesită o foarte bună coordonare ochi-mână și îți oferă în schimb o modelare a sprâncenelor într-un stil profesional.

Avantaje: pensetele ascuțite sunt ideale pentru pensarea cu maximă precizie, reușind să scoată firele de păr crescute sub piele sau fire de păr foarte mici.

Dezavantaje: acest tip de pensetă poate răni cu ușurință. Deci, dacă nu ești obișnuită sau dacă nu ai foarte multă îndemnare, nu îți recomandăm tipul de pesentă cu vâtfuri ascuțite.

2. Pensete cu vârf drept

Pensetele cu vârf drept sunt mult mai iertătoare în comparație cu pensetele cu vârf ascuțit – datorită suprafeței mai mari a vârfului, motiv pentru care este mai puțin probabil să te piști sau chiar să-ți zgârâi pielea. Sunt la fel de bune pentru începători în ale pensatului, dar și pentru cei care se pensează de mulți ani. Ținută în unghi drept, această pensetă este concepută să-ți ofere o prindere fermă. Și este deosebit de bună la apucarea și îndepărtarea firelor de păr individuale sau aspre, permițând așa-numita tehnică: căutare și smulgere (search and pluck).



Avantaje: datorită suprafeței mai mari a vârfului, penseta dreaptă este ideală pentru îndepărtarea firelor de păr rătăcite sau smulgerea mai multor fire de păr deodată.

3. Pensete cu vârf oblic

Penseta cu vârf oblic este cea mai populară dintre toate tipurile de pensete, deoarece îmbină precizia unei pensete cu vârf aascuțit și avantajele pensetei cu vârf drept, în special în ce privește tehnica „căutare și smulgere”. Vârfurile ascuțite îți permit să obții o precizie mare în cazul îndepărtării firelor de păr mici sau fine, în timp ce marginea dreaptă – cu o ușoară ajustare a mâinii – îți oferă posibilitatea de a smulge firele de păr aspre sau încăpățânate, din zona sprâncenelor sau a mustății/bărbiei. În comparație cu un vârful ascuțit, vârful oblic îți oferă viteză mai mare.

penseta profesionala varf oblic


Avantaje: Pensetele cu vârf oblic sunt modelul cel mai versatil, care îți permite să smulgi firul de păr din rădăcină, precum și să ajungi la anumite fire de păr, mai greu accesibile.

4. Pensete cu vârf tip clește

Pensele cu vârf de tip crab/clește sunt o alegere populară pentru penserea corpului după epilarea cu ceară sau îndepărtarea părului de pe suprafețe mai mari și plane. Vârfurile asemănătoare cu cleștele sunt concepute pentru un control mai mare al apucăturii și îți permite să te apropii mai mult de rădăcină, pentru a scăpa de cele mai încăpățânate sau aspre fire de păr rapid și eficient.
Pensele cu vârf tip clește pot avea marginile înclinate sau drepte - ambele excelente pentru o pensare precisă - și necesită doar o ușoară ajustare a mâinii, în funcție de preferințele de manipulare.

penseta profesionala tip cleste

Avantaje: Pensetele cu vârf tip clește îți permit să îndepărtezi firele de păr greu accesibile și să smulgi părul foarte scurt, abia ieșit din piele, fără să rănească pielea, însă.

5. Pensete cu vârf rotunjit

Penseta cu vârfuri rotunjite este perfectă dacă ai pielea sensibilă sau dacă mâinile nu mai au aceeași stabilitate ca înainte. Marginile rotunjite înseamnă că nu există colțuri ascuțite și o poți ține în orice unghi care ți se potrivește. Pensele rotunjite bine făcute sunt blânde cu pielea și  pot prinde firul de păr și pot să-l țină până când îl smulgi.

Avantaje: Pensele rotunjite sunt tipul de pensete „mai blânde” și sunt o alegere excelentă pentru oricine se simte mai puțin confortabil cu margini extrem de ascuțite.

 

Suport clienti De luni pana vineri, intre 10:00 - 15:00

0744 458 976 salut@solingen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!