Comenzile plasate in perioada 1-6 Mai , vor fi expediate in data de 7 Mai

Îngrijirea cuticulei: tot ce trebuie să știi despre îngrijirea cuticulelor

Îngrijirea cuticulei: tot ce trebuie să știi despre îngrijirea cuticulelor
O manichiură frumoasă înseamnă mai mult decât unghii tăiate și aplicarea unui lac de unghii. Cuticula (pielea moale de pe patul unghiei) este locul unde începe creșterea unghiei și are un rol important în sănătatea unghiei. Tocmai de aceea, necesită o îngrijire foarte atentă, pentru a avea mâini îngrijite și unghii sănătoase.

Se poate să-ți fie mai familiare operațiunile de pilire, tăiere a unghiei și aplicarea lacului de unghii. Dar îngrijirea cuticulei? De cele mai multe ori, îngrijirea cuticulei poate fi ușor problematică, pentru că este un proces foarte meticulos, dar care merită din plin atenția ta, asta dacă îți dorești să obții o manichiură îngrijită și unghii sănătoase.


Ce este cuticula?

Înainte de a vedea cum se îngrijește, haideți să vedem ce anume este cuticula: cuticula este pielea albă care este atașată de patul unghial. Cuticulele sunt o parte esențială din corpul nostru, care protejează unghiile de infecții și sprijină creșterea sănătoasă a unghiilor.

Fiind o piele delicată, îngrijirea cuticulelor necesită nu doar îngrijire regulată, dar și ustensile de cea mai bună calitate, care să taie foarte delicat pielea (moartă) din jurul unghiei, fără să le tragă, pentru a evita rănirea și sângerarea, dar și aspectul inestetic. Din păcate, pe piață sunt destule instrumente (forfecuțe și cleștei cuticule) de proastă calitate care fac mai mult rău cuticulelor.

Dar înainte să vorbim despre instrumentele pentru cuticule, să vedem ce este esențial să știi despre îngrijirea cuticulelor acasă, dar și procesul pas cu pas cum să o faci în deplină siguranță.

1.    Înmoaie cuticula

După ce ți-ai tăiat unghiile (atenție la cele 5 greșeli pe care le putem face, când tăiem unghiile) cu o forfecuță profesională de unghii, și le-ai pilit în forma preferată, vei dori să hidtratezi zona cuticulei cu ajutorul unui gel special conceput pentru asta. Acesta are rolul de a înmuia cuticula, astfel încât să-ți fie ușor să-ți dai seama ce anume trebuie să împingi sau să tai. Dacă nu ai la îndemână acest gel, este suficient să le înmoi 3-5 minute într-un bol cu apă caldă.

2.    Împinge cuticula foarte blând

Folosind o spatulă pentru împingerea cuticulei, cu mare atenție și blândețe împinge cuticula spre baza unghiei. Dacă ai aplicat un gel pentru înmuierea cuticulei, este suficient să îl indepărtezi cu apă și săpun.

impinge cuticula bland


3.    Taie pielea în exces

Cu ajutorul unei forfecuțe de cuticule sau cu un alt instrument (clește cuticule) poți tăia ceea ce este în exces. Dar ține minte: taie doar pielea moartă, nimic mai mult. Niciodată nu ar trebui să tai totul din jurul unghiei. Secretul este să șii exact cât să îndepărtezi și să aplici câteva produse care pot face minuni pentru sănătatea unghiilor tale.

4.    Aplică un ulei de cuticule

După ce ai împins și după ce ai tăiat cuticula, aplică un ulei de cuticule pentru un plus de hidratare. Poți alege un ulei cu proprietăți anti-inflamatoare – un produs excelent pentru cei cu probleme de cuticulă. Sau poți alege un ulei infuzat cu vitamina E și ulei de arbore de ceai. Dacă aplici și un lac de unghii, permite preț de câteva minute uleiului să intre în piele, apoi spală excesul de pe mâini cu apă și săpun, înainte de aplicare, altfel poți avea ca rezultat o aplicare neuniformă și necesită mai mult timp să se usuce lacul de pe unghii.
 

Sfaturi de reținut pentru îngrijirea cuticulei

Păstrează cuticula hidratată

Cuticula uscată provoacă mai multe probleme decât orice altceva, inclusiv acele pielițe zdrențuite. Pur și simplu masează în mod regulat cuticula cu un ulei de cuticule sau o cremă hidratantă de mâini. Masarea regulată a cuticulei cu un ulei poate face parte din rutina de îngrijire a unghiilor și este o modalitate foarte bună de a preveni pielițele.

ulei cuticule


Nu rupe cuticula/pielițele cu mâna sau cu dinții

Poate că uneori ești tentată să rupi pielița aia de la unghii, care te deranjează atât de mult, dar îți recomandăm să nu o faci, pentru că acest lucru îți poate face mai mult rău decât bine.
Mușcându-le sau rupându-le va face cuticula să se usuce și să crape, lăsând degetele foarte vulnerabile la infecții.

Îngrijește-ți cuticulele cu regularitate

Un dispozitiv de împingere a cuticulelor de foarte bună calitate, împreună cu o forfecuță ascuțită de cuticule made in Solingen, îți va permite să împingi ușor cuticula și să îndepărtezi pielea moartă care se desprinde sau se acumulează.

Evită infecțiile

Cuticule roșii, umflate sau iritate ar putea însemna o reacție alergică la un tratament pentru unghii pe care l-ai aplicat sau la produsele de curățare chimice care vin în contact cu degetele. Poartă mănuși atunci când te ocupi de treburile casnice, dar cel mai bine este să încerci să identifici cauza și să nu mai folosiți produsul respectiv. Dacă simți vreodată cuticula inflamată sau infectată grav, îți recomandăm să te vadă un dermatolog. Nu lăsa infecția cuticulei netratată, deoarece pot apărea probleme mai grave.
 

 

Suport clienti De luni pana vineri, intre 10:00 - 15:00

0744 458 976 salut@solingen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!