Cum să-ți faci manichiura perfectă în confortul casei tale

Cum să-ți faci manichiura perfectă în confortul casei tale
Se poate să avem mâini frumoase fără să fim o manichiuristă profesionistă?
Noi zicem că da. Secretul constă în 2 aspecte: o piele îngrijită a mâinilor și unghii curățate și îngrijite. Dacă adaugi la asta și dorința de a experimenta, plus obiceiul de a întreține cu regularitate unghiile îngrijite, putem spune că ai deja formula unei manichiuri profesionale de calitate.


De ce să-ți faci singură manichiura?

Care este principalul beneficiu să-ți faci manichiura de una singură în confortul propriei case?
Cel mai important aspect este că poți sta liniștită că ești singura care folosește acele instrumente. Cu excepția cazului în care personalul de la salonul tău este foarte atent în legătură cu sterilizarea tuturor ustensilelor după fiecare client, să-ți faci singură manichiura minimizează riscul de a contacta o bacterie care se poate sa se fi lipit de lamele instrumentelor de manichiură sau pedichiură.
Și, nu în ultimul rând, este mult mai ieftin să-ți faci singură manichiura și poți să o faci imediat ce vezi că unghiile tale au nevoie de un tratament. Fără a fi necesară vreo programare în prealabil, ci doar o planificare bună a zilei.


Pachetul esențial pentru o manichiură perfectă

Cu puțină practică, plus instrumentele potrivite, poți avea în curând unghii fără cusur și fără să fii nevoită să faci drumuri la salon de fiecare dată. Pentru asta, vei avea nevoie de:
•    un vas cu apă caldă
•    soluție pentru îndepărtarea lacului de unghii, dacă e cazul
•    pilă de unghii
•    soluție tratament pentru cuticule
•    spatulă pentru împingerea cuticulelor
•    cremă de mâini
Îți recomandăm să vezi selecția de truse de manichiură și instrumente made in Solingen, perfecte atunci când ești la început în a-ți face singură manichiura.

Pasul 1. Spală mâinile și usucă-le foarte bine

Pasul 2. Îndepartează orice urmă de lac de pe unghii
Dacă încă mai ai lac pe unghii, îndepărtează cu ajutorul unei dischete pe care ai pus soluție de îndepărtare a lacului de unghii.
 

Pasul 3. Dă formă unghiilor

Înainte de a pili unghiile, uită-te la forma cuticulei pe care o ai. Curba sa naturală îți va da o idee cum ar trebui să arate și forma unghiei, în acord cu tipul tău de unghie. Cele mai obișnuite forme - forma rotundă sau colțurile ușor pătrate – sunt și foarte elegante, indiferent care este stilul tău în general.  
Folosește forfecuțe de unghii de calitate sau o unghieră pentru a scurta unghiile, și netezește marginile cu o pilă bună de unghii (nu uita să folosești pila de unghii cu partea de granulație corectă, care se potrivește unghiilor tale).
Pentru unghiile fragile, îți recomandăm să folosești o pilă de cristal sau o pilă de safir, pentru că acestea sunt mai delicate și mai bune pentru o pilire mai atentă/fină.
Ținând pila la un unghi mic față de unghie, începe să pilești de la o margine spre centrul unghiei, și repetă operațiunea de la celălalt capăt.
Greșeala cea mai comună, atunci când se pilesc unghiile - este să faci mișcarea înainte și înapoi. Poate să te ajute să le faci mai repede, dar va deteriora unghia și poate duce la despicarea ei.

SFAT: Întotdeauna pilește-ți unghiile într-o singură direcție.

Această operațiune nu doar că va avea ca rezultat unghii cu o formă frumoasă și uniformă – dar te va ajuta la întreținerea sănătății pe termen lung a unghiilor și mâinilor tale. În același timp, asigură-te că, înainte de pilire, mâinile tale să fie complet uscate, pentru a evita ciobirea sau ruperea lor.
 

Pasul 4. Îndepărtează cuticula

Înmoaie-ți mâinile în apă călduță timp de 5 minute, sau aplică un tratament de cuticule, care va ajuta la înmuierea lor, făcând îndepărtarea lor mult mai ușoară. Cu blândețe împinge cuticula din jurul patului unghial, cu ajutorul unei spatule de impingere a cuticulei, începând de la mijloc spre marginile unghiei. Vei vedea pielea moartă pe măsură ce se desprinde de pe unghie. Cu capătul ascuțit al instrumentului, îndepărtează murdăria de sub unghie.  

SFAT: Pentru a preveni creșterea în exces a cuticulei, împinge-o în mod regulat. De asemenea, poți aplica un ulei hrănitor pentru cuticule, care are rolul să hrănească cuticula și să prevină crăparea acesteia.

Cuticula este o parte a pielii din jurul patului unghial care protejează unghia de infecții. Este ca o barieră care ține bacteriile departe de baza unghiei. Folosirea unor instrumente de proastă calitate poate distruge această barieră, cauzând o infecție care se numește paronichie (sau panarițiu) – o inflamare neplacută și foarte dureroasă a pielii din jurul unghiei, o inflamație pentru care poți avea nevoie de un tratament de specialitate. În mod ideal, cuticula nu ar trebui tăiată.
În cazul în care cuticula e ruptă sau crescută în exces, fii foarte atentă atunci când tai cuticula și folosește doar instrumente de manichiură de înaltă calitate, precum forfecuțe de cuticule profesionale sau clești de cuticule. Acestea au o bună reputație în ceea ce privește îngrijirea corectă a unghiei și sunt realizate din oțel inoxidabil de înaltă calitate, ceea ce face să își păstreze proprietățile de tăiere și precizia impecabilă foarte mulți ani – având ca rezultat manichiuri îngrijite, facute în siguranță, pentru mâini sănătoase și frumoase.
 

Pasul 5. Hidratează mâinile

Aplică o cremă de mâini, pentru a avea o piele moale și strălucitoare. Daca nu îți dorești să aplici lac de unghii, atunci esti gata! Altfel, aplică lacul de unghii, pentru un plus de glamour.
 

Pasul 6. Aplică lacul de unghii

Finisează-ți manichiura prin aplicarea unui lac de bază sau tratament pentru întărirea unghiilor. De ce? Pentru că acesta îți protejează unghia, netezește suprafața unghiei și se dă înaintea lacului de unghii.
Apoi, aplică lacul de unghii, prin aplicarea unui strat subțire de lac de la mijlocul unghiei spre marginea ei. Ar trebui să ajungi să îți acoperi toată unghia din 3 mișcări.
Așteaptă câteva minute pentru a-i permite să se usuce, apoi mai aplică încă un strat. La final, aplică un top coat. Acesta ajută lacul de unghii să reziste mai mult și să fie mai strălucitor.

SFAT: Aplică lacul de unghii la mâna dominantă, mai întâi, și începe cu degetul mic spre degetul mare.

Nu-ți rămâne decât să te bucuri de manichiura frumoasă pe care tocmai ți-ai făcut-o singură acasă! Dacă dorești să continui și cu unghiile de la picioare, citește ghidul despre pașii pentru a avea o pedichiură perfectă acasă.

5 sfaturi de reținut când îți faci singură manichiura:
•    reîmprospătează-ți manichiura în fiecare săptămâna
•    taie-ți unghiile după baie sau duș, atunci când sunt puțin mai moi
•    asigură-te că sunt uscate complet, pentru a evita ruperea
•    alege mereu o pilă cu granulație potrivită unghiei tale
•    urmărește forma naturală a cuticulei atunci când dai formă unghiei

Pentru a avea unghii frumoase, vezi colecția noastră de ustensile profesionale de manichiură și truse profesionale de manichiură.

trusa_manichiura_profesionala


 

Suport clienti De luni pana vineri, intre 10:00 - 15:00

0744 458 976 salut@solingen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!