Tăierea unghiilor de la picioare - care este instrumentul potrivit pentru scurtarea unghiilor de la picioare?

Tăierea unghiilor de la picioare - care este instrumentul potrivit pentru scurtarea unghiilor de la picioare?
Știai că unghiile de la mâini și de la picioare încep să crească chiar dinainte de a te naște și, în medie, cresc în jur de 1,6 mm pe lună, ceea ce înseamnă că vei fi nevoit(ă) să le tai cu regularitate?
Și, cu toate că ți se poate părea că tăierea unghiilor de la picioare poate fi o operațiune destul de banală, să știi că există un mod corect să faci această operațiune. Pentru că, tăierea necorespunzătoare a unghiilor de la picioare poate avea consecințe, precum: unghii încarnate, bătături sau chiar unghii rupte, care pot fi uneori foarte dureroase.
Iar dacă ai sau cunoști pe cineva care are diabet, unghiile de la picioare prost tăiate ar putea pune în pericol sănătatea generală.
 

Tu cum îți tai unghiile de la picioare?

Dacă nu esti încă sigur în privința instrumentului potrivit pentru tăierea unghiilor de la picioare, să știi că nu ești singur(a). Pe lângă instrument, sunt câteva reguli de bază de avut în vedere, înainte de a alege instrumentul potrivit.

Nu toate instrumentele de tăiere a unghiilor sunt egale – și cel mai bun instrument pentru unghiile de la picioare poate să nu fie același cu cel pentru unghiile tale de la mâini!

Prima regulă (și poate una din cele mai importante, pentru că vom insista asupra ei) este să NU folosești aceleași instrumente de tăiere a unghiilor de la picioare cu cele cu care îți tai unghiile de la mâini.

Aceasta ar trebui să fie regula de bază. Orice instrument ai alege din cele prezentate mai jos, nu îl folosi și pentru unghiile de la mâini. Iată câteva dintre motive:
1.    Din motive igienice, de sănătate, bineînțeles. Folosirea aceluiași instrument atât pentru manichiură, cât și pentru pedicihiură este calea cea mai scurtă de a transfera ciupercirle de la picioare la mâini, dar și invers. Păstrează instrumentul doar pentru mâini sau doar pentru picioare.
2.    Ustensilele de tăiat unghiile de la mâini sunt în general mai mici, au o putere de pârghie și de tăiere mai reduse și produc o tăietură mai curbată. Acest lucru tinde să fie bine pentru unghiile mai mici și mai subțiri. Încearcă totuși să le folosești pe unghii mai groase și mai mari și poate cauza probleme. Vei avea nevoie de mai multe tăieturi pentru a tăia o unghie mai mare, ceea ce oferă multe mai multe oportunități de crestare și rupere. Să nu mai vorbim că și instrumentul are de suferit dacă faci asta.

O altă regulă este ca un instrument bun de tăiat unghiile de la picioare ar trebui să fie, de asemenea, un instrument curat. Șterge-l în mod regulat cu alcool pentru a scăpa de orice germeni sau ciuperci care fac autostopul și înlocuiește-l imediat dacă începe să pară stricat sau urât.

Haideți să vedem ce instrumente sunt disponibile pentru această operațiune și care sunt cele mai potrivite de utilizat, în funcție de nevoile tale. Am inclus și un scurt ghid pentru tăierea unghiilor de la picioare, ghid pe care-l vom relua mai detaliat într-un alt articol.


Forfecuța pentru pedichiură

Oare chiar am nevoie pentru o forfecuță pentru unghiile de la picioare? Nu pot să folosesc forfecuța cu care îmi tai și unghiile de la mâini? Se poate să-ți fi trecut și ție prin cap această întrebare. Răspunsul este nu, nu recomandăm folosirea aceleiași forfecuțe și pentru unghiile de la mâini și pentru unghiile de la picioare. Chiar dacă, de multe ori, acasă sau la salon, mulți profesioniști folosesc aceeași forfecuță pentru tăierea unghiilor de la mâini și de la picioare, noi nu vă recomandăm acest lucru, din mai mutle motive.

Primul (și poate cel mai important), este legat de sănătatea ta. Prin folosirea aceleaiși forfecuțe atât pentru unghiile de la mâini, cât și pentru cele de la picioare, se poate ca orice bacterie, ciupercă să se transfere de la mâini/picioare și invers. Ești sigură că ai risca acest lucru?

Al doilea este legat de instrumentul în sine. Durata de viață a unei forfecuțe este strict legată și de modul cum e folosită. Recomandarea producătorului este ca fiecare forfecuță să fie folosită pentru ce a fost creată. Dacă folosești forfecuțele în alte scopuri, nu e de mirare că peste ceva timp se pot deteriora, nu mai taie la fel de bine, etc.  

Pentru toate aceste motive, recomandarea noastră este să investești într-o forfecuță specială pentru pedichiură. Vei vedea că, pe lîngă unghii sănătoase, te vei bucura mai mult și de instrumentele tale preferate.
  • recomandată pentru unghiile mai subțiti de la picioare, nu foarte groase/cornoase
  • deschizătura largă permite prinderea cu ușurință a unghiei
  • lamele special concepute pentru unghiile mai tari de la picioare
  • permite o tăietură curată, dintr-o singură sau mai multe tăieri

Este forfecuța de pedichiură sau unghiera mai bună pentru unghiile de la picioare?
Spre deosebire de unghieră, foarfecele ușurează mișcarea în jurul unghiei și nu exercită atât de multă presiune pe unghii precum o face unghiera Sunt, de asemenea, mai potrivite pentru modelarea unghiilor și îndepărtarea unghiilor sau a pielițelor.
 

Unghiera pentru pedichiură

Atât pentru unghiile de la mâini, cît și pentru cele de la picioare, unghiera pare să fie instrumentul preferat, mai ales de cei care-și taie singuri unghiile, acasă. Este de înțeles că, prin natura noastră umană - confortabilă -  o persoană va prefera instrumentul cel mau ușor de folosit. Deși frecvent și ușor de folosit, iată câteva caracteristici ale unghierei, bine de știut:
  • se folosește prin tăierea de linii drepte, mici, de-a lungul unghiei și poate avea ca rezultat unghii prost tăiate, tăiate prea scurt, cu margini ascuțite
  • tăierea prea scurtă a unghiilor de la picioare poate duce la infecție, durere și unghii încarnate
Ar trebui să ai două unghiere - una pentru unghiile de la mâini și una pentru unghiile de la picioare. Deoarece unghiile tale de la picioare sunt mai largi și mai groase, necesită o unghieră mai mare. De asemenea, având unghiere separate, e mai mic riscul de a transfera bacterii sau ciuperci între picioare și mâini. Asigură-te că între fiecare utilizare cureți bine unghiera.


 

Cleștele de unghii

Cleștele de unghii este instrumentul ideal pentru tăierea unghiilor de la picioare. Odată cu trecerea timpului, unghiile de la picioare devin mai groase și poate deveni dificilă tăierea unghiei cu o forfecuță sau cu o unghieră.

Suntem frecvent întrebați ce model de clește recomandăm. Fără nici o rezervă recomandarea noastră merge spre un clește de unghii made in Solingen. Nu sunt cele mai ieftine clești de unghii dar investiția merită. Alege un clește cu un arc care să te ajute încheietura și prinderea de mânere. Acestea sunt mai potrivite pentru utilizare dacă puteți ajunge cu ușurință la picioare și unghiile nu sunt prea groase. Sunt eficiente la prinderea unghiei și poți tăia cu ușurință unghia, fără șansa de a te răni. Cu toate acestea, dacă nu reușești să ajungeți la picioare sau unghiile sunt prea groase pentru a le folosi, te rugăm să încerci să folosești o pilă așa cum este indicat mai jos.
  • instrumentul ideal pentru unghii groase, unghii încarnate sau unghii deformate.
  • ușor de manevrat și tăiat unghiile de la picioare cu lamele sale ușor curbate pentru a contura în jurul unghiilor.
  • designul ergonomic al mânerelor mărește tracțiunea și evită alunecarea degetelor. Acest design ușor de prindere permite control maxim pentru o tăietură curată
  • calitate premium: rezistent la rugină, foarte ascuțit și fabricat din oțel inoxidabil periat rezistent. Pur și simplu ștergeți cleștele cu alcool după utilizare.



 

Suport clienti De luni pana vineri, intre 10:00 - 15:00

0744 458 976 salut@solingen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!