Tipuri de foarfece în domeniul îngrijirii personale

Tipuri de foarfece în domeniul îngrijirii personale
Toate foarfecele sunt făcute să taie. Dar nu toate foarfecele taie la fel de bine.

Principalul motiv este CALITATEA: cu cât metalul folosit pentru fabricarea foarfecelor este mai bun, cu atât taie mai precis cu ajutorul acestuia.

Oțelul fin fabricat din material de înaltă calitate, cum ar fi oțelul made in Solingen - Germania, este garanția că foarfecele își va păstra proprietățile excelente de tăiere timp de mulți ani, fără a fi nevoie să fie re-ascuțite. Este la fel de important ca metalul să fie rezistent la rugină și să nu aibă aditivi care pot provoca reacții alergice, atunci când foarfeca intră în cotact cu pielea. Doar cele mai bune materiale și tehnologiile de renume permit calitatea excepțională a oțelului. De aceea, dacă vrei să cumperi cea mai buna forfecuță pentru manichiură, pedichiură sau pentru îngrijirea personală, nu te zgârci să cheltui un ban în plus, ca să te bucuri de fiecare dată de un instrument cu o precizie și ascuțire excepționale.

Pe de altă parte, sunt mulți care confundă ce tip de foarfecă să folosească pentru fiecare scop. O greșeală des întâlnită este să folosești o foarfecă necorespunzătoare pentru un anume task. De exemplu, forfecuțele de unghii nu ar trebui folosite pentru tăierea hârtiei sau a vreunui material, pentru că acest lucru poate afecta muchiile de tăiere și în timp foarfeca poate să nu mai taie la fel de bine. Regula este că fiecare foarfecă este concepută pentru a tăia un anumit material. Și dacă vrei să folosești o foarfecă pentru timp îndelungat, folosește tipul potrivit pentru scopul căreia îi e destinat.

SFAT: Foarfecele trebuie înlocuite sau ascuțite profesional, atunci când lamele încep să se estompeze sau să nu mai taie eficient, pentru că acest lucru poate crește riscul de rănire.

Acum haideți să vedem diferențele printre cele mai obișnuite foarfece destinate îngrijirii personale:

Regula este că fiecare tip de foarfecă este destinat să taie un anume tip de material.
 

Forfecuțe de unghii

Forfecuțele de unghii sunt destinate pentru a scurta unghiile și a da formă unghiilor de la mâini și de la picioare. De obicei, au lamele ușor curbate, pentru a urma forma naturală a unghiei. Forfecuțele de unghii, a căror lamă prezintă micro-striații sunt deosebit de eficiente, pentru că permit un control mai bun al tăierii, fără să denatureze unghia.

Există forfecuțe pentru unghiile de la mâini și forfecuțe pentru unghiile de la picioare. Dacă unghiile sunt mai groase, se poate să-ți fie mai ușor să folosești un clește de unghii, deoarece permit o pârghie mai mare și mai mult confort.
forfecute unghii
 

Forfecuțe de cuticule

Forfecuța de cuticule arată ca o variantă mai subțire a forfecuței de unghii, și se folosește pentru îndepărtarea cuticulei, a pielii moarte în exces și a pielii din colțurile unghiei. Vârfurile ascuțite și subțiri pemit să ajungi cu ușurință la cuticulă și să tai doar pielea moartă, fără să rupi din țesutul viu.
De vreme ce cuticula protejează unghia de infecții, forfecuțele fine și bine realizate te ajută să tai doar pielea moartă, fără a tăia nimic altceva.
Pentru o tăiere mai precisă în zonele mai greu accesibile, forfecuțele de cuticule cu lame mai înguste și vârfuri mai ascuțite (tip rândunică) se dovedesc a fi alegerea perfectă.
forfecute cuticule
 

Forfecuțe combinate pentru unghii și cuticule

Forfecuțele de unghii cu așa numit vârf tip rândunică (foart ascuțit) prezintă cele mai bune caracteristici ale ambleor forfecuțe. Partea lor mai lată se poate folosi pentru tăierea unghiilor, iar partea ascuțită – pentru colțurile fine și cuticule. Forfecuțele combinate pentru unghii și cuticule sunt foarte practice și folositoare, mai ales atunci când călătorești.
forfecuta unghii si cuticule
 

Forfecuțe pentru bebeluși

Este aproape evident (zicem noi), ca forfecuțele pentru bebeluși să fie de calitate foarte bună, deoarece pielea și unghiile bebelușilor sunt atât de moi și sensibile. Cele mai bune forfecuțe pentru bebeluși sunt mici, cu lamele înguste, au vârfurile rotunjite, pentru un control cât mai bun și, foarte important, pentru a reduce la maxim riscul de a tăia pielea. O forfecuță bună de bebeluși este un mare ajutor pentru un asemenea task important (și poate ușor înfricoșător pentru unii părinți) ca tăierea unghiilor bebelușului.
 

Foarfece pentru barbă și mustață

Lamele acestui tip de foarfecă sunt drepte și lungi și, în mod normal, prezintă micro-striații, astfel încât părul din barbă să nu lunece pe lamă. Foarfeca pentru barbă și mustață pemite o tăiere precisă și netedă și este foarte bună. Dacă îți dorești o apariție îngrijită și să îți tai barba sau mustața cu usurință, fără vreun efort special în acest sens.

Foarfece pentru nas și urechi

Foarfeca pentru nas și urechi prezintă vârfurile rotunde, astfel încât să-ți fie ușor să îndepărtezi părul din locurile înguste din nas și/sau urechi. De vreme ce pielea din aceste zone este atât de sensibilă, vârfurile rotunjite ajută la reducrea riscului de a te răni.

Foarfece pentru cei cu nevoi speciale

Oamenii cu anumite probleme de sănătate, precum cei cu probleme de circulație a sângelui sau diabet, ar trebui să fie foarte atenți atunci când își taie unghiile, pentru că o zgârâietură foarte mică poate avea complicații serioase, inclusiv amputarea.

Foarfeca specială pentru cei cu diabet prezintă muchiile și vârfurile ușor rotunjite, pentru a reduce o posibilă deteriorare a nervilor pielii. De vreme ce diabeticii ar trebui să aibă grijă mai mare de picioarele lor, aceste foarfece speciale ar trebui realizate din oțel de înaltă calitate și rezistent la rugină, și care poate fi sterilizat, pentru a preveni orice infecție.


 

Suport clienti De luni pana vineri, intre 10:00 - 15:00

0744 458 976 salut@solingen.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!